Utama Apple iPhone 15 dikatakan mungkin akan dilancarkan pada 13 September 2023

iPhone 15 dikatakan mungkin akan dilancarkan pada 13 September 2023

235
0
Apple-iPhone-15-Render-Leaks-2

Lebih kurang sebulan lagi Apple dijangka akan mengumumkan model iPhone keluarannya yang terkini yang pada kebiasaannya akan dibuat sekitar minggu pertama atau kedua September setiap tahun.

Sungguhpun Apple masih lagi belum mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai perkara tersebut, ura-ura mengenai acara tahunan tersebut dikatakan akan diadakan pada 13 September 2023.

Laman web 9to5Mac memetik sebilangan sumber yang rapat dengan khabar angin tersebut. Dikatakan Apple telah mengeluarkan memo kepada kakitangannya meminta tidak mengambil cuti pada tarikh berkenaan kerana terdapat “pengumuman besar”. Ia masih belum lagi dapat disahkan secara rasmi dan tarikh sebenarnya juga masih lagi menjadi tanda tanya.

iPhone 15 Pro Render
Sumber: 9to5Mac

Apa yang pasti, Apple sentiasa konsisten dengan tarikh pengumuman telefon pintar baharunya. Saban tahun, Apple akan mengumumkan iPhone model baharu sekitar awal September sama ada hari Selasa atau Rabu. Untuk 13 September 2023, tarikh tersebut jatuh pada hari Rabu.

Tidak dapat dipastikan mengapa Apple meminta seluruh warga kerjanya tidak mengambil cuti pada tarikh tersebut. Kemungkinan besar adalah bagi memastikan acara tersebut berjalan lancar.

Sejak iPhone 14, Apple telah kembali mengdakan acara pelancaran secara fizikal selepas kerajaan Amerika Syarikat menarik kembali sekatan kawalan penyakit berjangkit COVID-19 walaupun wabak tersebut masih lagi wujud di dalam komuniti.

Selain dari tarikh pelancarannya, desas-desus mengenai iPhone 15 juga sedang hangat diperkatakan. Model berkenaan dikatakan tidak lagi mempunyai takuk bagi menyelaraskan rekaannya dengan ciri Dynamic Island. iPhone 15 juga didakwa akan mempunyai sokongan Wi-Fi 6E, naik taraf cip UWB, teknologi bateri bertindan, dan juga sokongan port USB-C.iPhone 15 USB-C

Manakala model siri iPhone 15 Pro pula akan didatangkan dengan butang aksi baharu bagi menggantikan suis bisu, butang kapasitatif dan juga kerangka titanium dan bingkai yang lebih nipis.

Pun begitu, sama dengan hal tarikh pelancarannya, segala desas-desus ini hanya dapat dibuktikan kesahihannya melalui kenyataan rasmi dari pihak Apple sendiri.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.