Utama Dron DJI Memperkenalkan Keupayaan Kamera Osmo Action 4 Yang Mengagumkan Di Sunway Lagoon...

DJI Memperkenalkan Keupayaan Kamera Osmo Action 4 Yang Mengagumkan Di Sunway Lagoon Surf Beach

201
0
DJI Action4 HL 061 (2)

PETALING JAYA, 4 AUGUST 2023 – DJI, peneraju dunia dron dan teknologi kamera yang inovatif, telah melancarkan produk terbaru mereka semalam iaitu Osmo Action 4 di Sunway Lagoon Surf Beach. Pelancaran ini bertujuan untuk memikat pengguna yang meminati bidang fotografi dan pengembaraan demi mencari keseronokan juga untuk merasai pengalaman mencuba produk terbaru keluaran DJI.

DJI telah menganjurkan acara pelancaran ini untuk membolehkan para hadirin merasai pengalaman mencuba Osmo Action 4. Produk ini direka khas untuk para penggemar pengembaraan untuk memastikan setiap momen indah dirakam. Para hadirin berpeluang untuk mencuba dan menggunakannya secara langsung ketika majlis pelancaran dilangsungkan. 

“Kami amat teruja untuk memperkenalkan produk terbaru DJI Osmo Action 4. Produk ini direka untuk merakam kenangan dengan kecemerlangan visual, dan kami berharap produk terbaru ini akan memberikan pengalaman terbaik kepada pengguna, terutamanya bagi mereka yang meminati pengembaraan dan fotografi,” kata Lee Jsheng, Pengurus Jenama DJI, Malaysia

DJI Osmo Action 4

DJI Action4 HL 004DJI Osmo Action 4 adalah kamera kuasa serba boleh dengan kualiti imej yang luar biasa. Ia menampilkan penderiaan imej 1/1.3″ yang teguh dan apertur f/2.8 lebar untuk rakaman 4K/120fps yang mengagumkan dengan FOV ultra lebar 155°, walaupun dalam cahaya malap. Teknologi penstabilan HorizonSteady memastikan imejan yang stabil dan berkualiti tinggi dengan mod seperti RockSteady 3.0/3.0+ dan HorizonBalancing, sesuai untuk senario penuh aksi atau landskap tenang. Mod D-Log M 10-bit kamera membawa pelbagai warna dan julat dinamik yang luas untuk rakaman mereka, mengekalkan ton warna yang tepat merentas berbeza tetapan dengan penderia suhu warna terbina dalam.

Dengan keupayaan hayat bateri yang sangat mengagumkan, bertahan lebih 2.5 jam dan mengecas semula sehingga 80% dalam masa 18 minit, walaupun dalam suhu beku. Ia menawarkan penangkapan menegak, dwi skrin sentuh kalis air dan mod boleh disesuaikan untuk persediaan mudah dan peralihan yang lancar. Keupayaan audio Osmo Action 4 adalah yang terbaik, dengan tiga mikrofon dan pengurangan hingar angin untuk rakaman audio yang jelas. Pengguna juga boleh menstrim langsung dengan lancar melalui sambungan Wi-Fi dan sokongan kuasa luaran.DJI Action4 HL 005

Dengan aplikasi LightCut, pengguna boleh menyambung ke kamera secara tanpa wayar untuk pratonton, suntingan automatik, templat cerita dan pengecaman tema pintar untuk mencipta video 4K/60fps yang mudah. Osmo Action 4 bukan sekadar menawarkan ciri-ciri biasa seperti kamera lain; ia adalah pakej lengkap untuk visual yang menakjubkan dan audio yang mengagumkan.

DJI Air 3 Drone 

Semasa majlis pelancaran itu, DJI juga telah memperkenalkan DJI Air 3 yang dilancarkan baru-baru ini pada 25 Julai 2023, bertujuan untuk memberi peluang kepada para hadirin untuk merasai dan melihat keupayaan DJI Air 3 dalam fotografi udara. Ia mempunyai sistem kamera dwi-utama dengan kamera sudut lebar CMOS 1/1.3 inci dan kamera tele sederhana CMOS 3x 1/1.3 inci. Dengan saiz piksel 2.4μm, setara dengan format 24mm, dan apertur F1.7 yang terang, ia merakam landskap yang menyeluruh dalam perincian yang menakjubkan. Kamera Tele Sederhana 3x menawarkan zum optik 3x yang mengagumkan dan kesan mampatan spatial yang menawan untuk perspektif udara yang unik.

Kamera ini memberikan foto 48MP yang luar biasa dan menyokong video HDR 4K/60fps. ISO asli dwi dan mod warna D-Log M dan HLG 10-bit memastikan kawalan yang tiada tandingan ke atas naratif visual. DJI Air 3 memperkenalkan rakaman video menegak 2.7K, mengembangkan ufuk kreatif dengan lebih jauh lagi.

Rakyat Malaysia kini boleh mendapatkan DJI Air 3 Drone dan Osmo Action 4 di mana-mana Kedai Rasmi DJI dan boleh dapatkanya secara atas talian di Shopee dan Lazada. Untuk maklumat lanjut tentang produk dan aktiviti DJI, sila layari laman web rasmi, Facebook, Instagram dan TikTok.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.