Utama PRNewswire Hillstone Networks diiktiraf sebagai Vendor Sah dalam Panduan Pasaran Gartner® untuk Pengesan...

Hillstone Networks diiktiraf sebagai Vendor Sah dalam Panduan Pasaran Gartner® untuk Pengesan dan Tindak Balas Rangkaian.

63
0
SANTA CLARA, Calif., 12 April 2024 /PRNewswire/ — Hillstone Networks, sebuah penyedia utama penyelesaian keselamatan siber, Hillstone Networks sekali lagi diiktiraf sebagai Vendor Sah dalam Panduan Pasaran Gartner untuk Pengesan dan Tindak Balas Rangkaian (NDR). Pengesan dan Tindak Balas Rangkaian (NDR) berfungsi sebagai tambahan biasa kepada alat Pusat Operasi Keselamatan (SOC) dan memainkan peranan penting dalam mengesan dan mengawal aktiviti selepas penembusan seperti ransomware dan ancaman dalaman, melengkapkan teknologi yang bergantung kepada peraturan dan tandatangan.

Hillstone Networks diiktiraf sebagai Vendor Sah dalam Panduan Pasaran Gartner® untuk Pengesan dan Tindak Balas Rangkaian.

Panduan Pasaran Gartner bagi segmen teknologi tertentu menyediakan definisi pasaran untuk NDR dan menjelaskan perkara yang pelanggan boleh jangkakan daripada penyelesaian sedia ada yang boleh disampaikan dalam jangka pendek. Menurut Gartner, “NDR harus menyampaikan, melalui sensor fizikal atau maya, faktor bentuk yang serasi dengan rangkaian atas premis dan awan untuk menganalisis lalu lintas paket rangkaian mentah atau aliran lalu lintas… model lalu lintas rangkaian normal dan menyorot aktiviti lalu lintas yang luar biasa yang jatuh di luar julat normal… mengumpulkan amaran individu ke dalam kejadian yang berstruktur untuk memudahkan penyiasatan ancaman, dan menyediakan keupayaan tindak balas automatik atau manual untuk bertindak balas terhadap pengesanan lalu lintas rangkaian yang berbahaya.”

“Para CISO dan pasukan keselamatan mereka menghadapi peningkatan kompleksiti serangan bergerak sasaran, kesukaran dalam menjejaki dan membaiki kelemahan yang diketahui, ketidakupayaan untuk mengesan pergerakan lateral dalam rangkaian yang meluas,” kata Tim Liu, Ketua Pegawai Teknologi dan Pengasas Bersama Hillstone Networks, “Kami percaya bahawa penyertaan kami dalam Panduan Pasaran Gartner adalah berdasarkan gabungan kuasa penyelesaian sistem pengesanan penembusan rangkaian dengan platform operasi keselamatan yang terbaik dalam kelas, yang disampaikan untuk menangani keperluan keselamatan siber yang berkembang pesat secara langsung.”

Kami telah merangkum beberapa dapatan utama berdasarkan Panduan Pasaran Gartner dalam ruang NDR:

  • NDR biasanya digunakan bersama-sama alat SOC lain, bukan sendiri.
  • “Penambahan lapisan analitik yang diperkaya oleh kecerdasan buatan” dapat menyediakan pandangan yang terkumpul dari data sumber, memberikan pandangan yang berguna kepada pentadbir SOC.
  • Bergantung kepada kes penggunaan, pelanggan biasanya menggunakan penyelesaian vendor yang lebih besar bersama-sama dengan “penggerak tempatan yang sedang berkembang” untuk penyelesaian yang lebih kukuh.

Daripada pengesanan hingga keterlihatan hingga forensik hingga pengurangan risiko, rangkaian penyelesaian NDR oleh Hillstone mengintegrasikan keupayaan keselamatan yang meluas untuk perlindungan yang maksimum:

  • Keterlihatan trafik yang menyeluruh yang meliputi liputan di seluruh tapak perniagaan.
  • Kemampuan pengesan ancaman dan anomali yang banyak dengan visualisasi yang canggih untuk kesedaran situasi bagi pasukan SecOps.
  • Integrasi ke dalam SOAR, SIEM dan sistem pihak ketiga, sambil menyediakan konfigurasi minimal untuk kemudahan penerapan.

Penyelesaian NDR oleh Hillstone terdiri daripada penyelesaian perlindungan Sistem Pengesanan Pelanggaran Hillstone, yang membolehkan keterlihatan terhadap trafik utara-selatan dan timur-barat dalam pusat data atau rangkaian kampus, bersama dengan penyelesaian XDR-nya, iSource, sebuah platform analisis big data untuk operasi keselamatan, pengesanan ancaman dan tindak balas. Gabungan ini membolehkan penyelesaian NDR yang berkualiti tinggi dengan kecerdasan buatan/pembelajaran mesin yang canggih yang dapat memetakan serangan di merata-rata unsur dalam rantaian pembunuhan siber dan rangka kerja MITRE ATT&CK untuk memberikan keterlihatan terhadap ancaman yang diketahui dan baru.

Ketahui dengan lebih lanjut tentang Hillstone NDR di sini.

Gartner, Panduan Pasaran untuk Pengesanan dan Tindak Balas Rangkaian, 29 Mac 2024

Gartner tidak mengesahkan mana-mana vendor, produk, atau perkhidmatan yang digambarkan dalam penerbitan penyelidikannya dan tidak mengesyorkan pengguna teknologi untuk memilih hanya vendor dengan penarafan tertinggi atau pengiktirafan lain. Penerbitan penyelidikan Gartner mengandungi pendapat organisasi Penyelidikan Gartner dan tidak boleh dianggap sebagai penyataan fakta. Gartner menafikan semua jaminan, sama ada tersurat atau tersirat, berkaitan dengan penyelidikan ini, termasuk sebarang jaminan tentang kebolehpercayaan atau kesesuaian untuk tujuan tertentu.
GARTNER ialah tanda dagangan dan tanda perkhidmatan yang didaftarkan bagi Gartner, Inc. dan/atau rakan kongsinya di Amerika Syarikat dan antarabangsa dan digunakan di sini dengan kebenaran. Semua hakcipta terpelihara.

Perihal Hillstone Networks

Pendekatan Keselamatan Siber yang Bersepadu oleh Hillstone Networks bergantung kepada platform yang berwawasan, dikuasakan oleh kecerdasan buatan dan mudah diakses, menyampaikan liputan, kawalan, dan disatukan untuk menjaga lebih daripada 28,000 perniagaan global. Hillstone merupakan peneraju yang dipercayai dalam keselamatan siber, melindungi aset dan infrastruktur penting, dari pinggiran hingga awan, tanpa mengira di mana-mana beban kerja berada. Ketahui dengan lebih lanjut di www.hillstonenet.com.

Hubungan Media
Valeria Duran
+1 4085086750
inquiry@hillstonenet.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/765968/4639401/Hillstone_Logo.jpg

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.