Utama PRNewswire Platform Pertanyaan Dasar Sehenti FTP Hainan menjadikan pelaburan mudah

Platform Pertanyaan Dasar Sehenti FTP Hainan menjadikan pelaburan mudah

33
0
Platform Pertanyaan Dasar Sehenti FTP Hainan menjadikan pelaburan mudah
HAIKOU, China, 16 November 2023 /PRNewswire/ — Laporan daripada Hainan International Media Center (HIMC):

Pada 15 November, platform pertanyaan dasar sehenti Pelabuhan Perdagangan Bebas (FTP) Hainan (https://policy.hnftp.gov.cn) dilancarkan, memberikan kepada pengguna dengan akses kepada dasar FTP yang penting, Helaian Soal Jawab daripada banyak jabatan kerajaan yang berbeza serta semua maklumat yang mereka perlukan untuk melabur dengan yakin di Wilayah selatan Hainan, China.

Platform Pertanyaan Dasar Sehenti FTP Hainan menjadikan pelaburan mudah

Platform ini berfungsi sebagai panduan untuk pelabur, usahawan dan pekerja yang datang ke Hainan, menggunakan teknologi AI yang canggih bagi memberi nasihat yang mesra dan berguna dalam bahasa Cina dan bahasa Inggeris serta teks asal bagi dasar Hainan, tafsiran dasar, kes penggunaan, syarat penggunaan, panduan langkah demi langkah untuk prosedur yang berbeza dan banyak lagi.

Platform ini turut menyediakan perkhidmatan perundingan yang terperinci untuk setiap dasar, serta hubungan dengan pelbagai portal perkhidmatan kerajaan tempatan yang lain (seperti “Haiyiban” dan “12345”), memberi kepelbagaian perkhidmatan dan maklumat yang sangat besar bersama-sama pada satu laman web. Sekiranya pengguna mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan, mereka dialu-alukan untuk meninggalkan pesanan – talian utama kerja kerajaan “12345” akan memberi respons segera.

Bagi mendorong kesedaran dan pemahaman tentang dasar FTP Hainan, platform ini menyediakan maklumat FTP bagi memenuhi keperluan banyak jenis pengguna yang berbeza, mentafsirkan dasar Hainan dari perspektif antarabangsa dan menawarkan rujukan untuk membuat keputusan kepada pelabur, usahawan dan individu dari seluruh dunia pada satu lokasi yang mudah dan senang digunakan.

Pembangunan FTP Hainan, pelabuhan perdagangan bebas terbesar dunia, bermula pada tahun 2020. Pelan induk yang membentangkan hala tuju dasar untuk FTP baharu dikeluarkan pada 1 Jun tahun itu. Sejak itu, Hainan melaksanakan lebih 180 dasar, termasuk tarif sifar, kadar cukai rendah dan sistem cukai dipermudah. Dasar dan sistem institusi FTP diwujudkan untuk memudahkan perdagangan bebas dan pelaburan, aliran modal rentas sempadan percuma, pengangkutan percuma dan mudah serta aliran data yang selamat dan teratur. FTP akan terus berusaha untuk mewujudkan persekitaran perniagaan antarabangsa yang mudah dan ditadbir oleh kedaulatan undang-undang, membuka pintu dengan bersemangat untuk menjalankan perniagaan di China.

 

SOURCE Hainan International Media Center (HIMC)

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.