Utama Apple iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, dan tvOS 17 kini tersedia untuk...

iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, dan tvOS 17 kini tersedia untuk dimuat turun peranti Apple

29
0

Hari ini, iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 dan tvOS 17 kini tersedia untuk dimuat turun dan dipasang pada peranti-peranti Apple. Terdapat sejumlah ciri-ciri terkini untuk sistem operasi baharu berkenaan.

Antaranya pengguna kini boleh mengubahsuai gambar latar anda untuk membolehkan kenalan pengguna berkenaan melihatnya apabila membuat panggilan kepada pengguna dan juga sebaliknya.

iMessage juga ditambahbaik untuk akses aplikasi yang kerap anda hantar, dan mengikuti kembali mesej-mesej yang anda tertinggal mengikut kesesuaian anda. StandBy juga tersedia apabila anda mengecas iPhone anda pada sebelah sisinya.

Seterusnya, iPadOS 17 boleh menjadikan Lock Screen lebih diperibadikan dan gambar latar Live Photo mempunyai kesan gerakan. Pengguna juga boleh meletakkan sejumlah widget yang interaktif pada Lock Screen sama seperti pada iOS 17. iPadOS 17 juga menyediakan pembaharuan pada iMessage, pelekat, FaceTime dan sebagainya.

Khusus untuk peranti boleh pakai, watchOS 10 menyediakan pandangan widget Smart Stack baharu dan muka jam baharu. Aplikasi seperti Weather, Stocks, Home, Maps, Messages dan sebagainya juga menerima rekaan semula. Manakala butang pada sisinya akan membuka pusat kawalan (control centre).

Akhir sekali, salah satu ciri yang diketengahkan pada tvOS 17, penambahan FaceTime dan ia berfungsi menerusi iPhone dan iPad melalui kemaskini perisian terkini.

Maklumat lanjut, layari pautan berikut:

Artikel sebelum iniSamsung Galaxy Tab A9 diketemukan di dalam Geekbench; Didapati guna cip MediaTek Helio G99
Artikel seterusnyaXiaomi sahkan Redmi Note 13 Pro akan menampilkan Cip Snapdragon 7s Gen 2 baharu
Penulis berpengalaman di dalam bidang teknologi maklumat selama 12 tahun dan kerap mengikuti perkembangan teknologi semasa baik di dalam Malaysia mahupun di luar negara. Penulis boleh dihubungi melalui

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.