Utama Rencana Gaya Hidup Galaxy: Pengalaman Lebih yang Meriah dan Selamat dengan Samsung

Gaya Hidup Galaxy: Pengalaman Lebih yang Meriah dan Selamat dengan Samsung

231
0

Pada zaman hipersambungan hari ini, pengguna di seluruh dunia sudah pun hidup di kalangan pelbagai peranti yang disambungkan, daripada peranti mudah alih di tempat kerja, kepada TV hingga peti sejuk dan pembersih vakum robot dalam keselesaan rumah mereka. 

Kehadiran lebih 15 bilion peranti bersambung di dunia hari ini menggambarkan keluasan landskap ini. Lebih penting lagi, serangan siber yang semakin meningkat secara global menyerlahkan keperluan untuk menyampaikan pengalaman yang lebih selamat dengan peranti bersambung yang semakin meresap dalam setiap aspek kehidupan setiap orang.

Asia Tenggara & Oceania sebagai rantau tidak asing dengan serangan siber, dengan mempercepatkan pendigitalan juga membawa kepada individu dan organisasi sentiasa menghadapi ancaman keselamatan dan privasi baharu. 

Tinjauan Cloudflare pada Julai 2023 menunjukkan bahawa 78% daripada 4000 profesional keselamatan siber yang ditemu bual merentasi 14 pasaran di Asia Pasifik termasuk Australia, Indonesia, Malaysia, New Zealand, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam telah mengalami sekurang-kurangnya satu insiden keselamatan siber dalam 12 bulan sebelumnya. Di seluruh pasaran, serangan web muncul sebagai bentuk serangan keselamatan siber yang paling biasa (60%) , dengan matlamat kebanyakan serangan siber adalah untuk menanam perisian pengintip (59%). 

Oleh itu, inovasi keselamatan dan privasi yang paling kukuh amat diperlukan untuk melindungi pengalaman bersambung merentas setiap peranti, untuk membantu menjadikan pengalaman pengguna lebih selamat dan terjamin, tanpa menjejaskan privasi, kemudahan dan produktiviti di seluruh ekosistem peranti yang disambungkan.

Oleh itu, setiap pengguna dan perniagaan boleh memanfaatkan ekosistem Galaxy untuk melindungi setiap aspek kehidupan mereka yang berkaitan dengan Samsung Knox, platform keselamatan holistik yang menawarkan perlindungan terbina dalam pada semua peranti Samsung Galaxy. 

Kejuruteraan untuk zaman hipersambungan, kemajuan keselamatan Samsung menyediakan pengalaman mudah alih yang komprehensif dan selamat untuk semua. 

Ini bermakna memainkan peranan aktif dalam memerangi ancaman pengguna akhir, dengan sentiasa menyampaikan inovasi keselamatan dan privasi holistik yang memperkasakan pengguna dengan lebih banyak cara untuk melakukan perkara yang mereka sukai dalam dunia yang semakin terhubung penuh dengan peluang.

Inovasi Berkuasa dan Kemudahan Selamat dalam Dunia Terhubung Hiper

Hari ini, masa depan di mana peranti yang bersambung boleh melindungi satu sama lain dalam ekosistem adalah mungkin dengan inovasi berkuasa seperti Samsung Knox Matrix dan Samsung Knox Vault 

Ogos ini, kemas kini kepada Knox Matrix dengan One UI 6 telah diperkenalkan pada Persidangan Pembangun Samsung tahunan termasuk Penyegerakan Kredensial , yang membantu melindungi maklumat sensitif dengan memastikan ia hanya disulitkan atau dinyahsulit pada peranti Samsung anda. Ini bermakna tiada siapa melainkan anda boleh melihat data yang bergerak antara peranti Galaxy, TV dan peti sejuk Hab Keluarga anda, walaupun jika pelayan terjejas atau butiran akaun dicuri. 

Knox Matrix juga merevolusikan kemudahan berkongsi bukti kelayakan merentasi pelbagai peranti tanpa mengorbankan keselamatan. Pengguna juga boleh menemui cara baharu untuk mengurus dan melindungi identiti dan bukti kelayakan melalui kekunci laluan , sebagai sebahagian daripada Penyegerakan Kredensial.

Dalam langkah penting ke arah masa depan tanpa kata laluan, kunci laluan membantu pengguna beralih kepada peranti baharu dengan mudah tanpa perlu melog masuk semula ke akaun mereka dan hanya berfungsi pada tapak web dan aplikasi berdaftar untuk memastikan pengguna dilindungi daripada serangan pancingan data pada tapak atau apl berniat jahat. 

Dalam situasi di mana peranti anda hilang atau dicuri, atau menghadapi serangan perkakasan dengan alatan profesional mewah yang mengancam data peribadi anda, Samsung Knox Vault membantu melindungi data paling kritikal pada peranti anda. Sebagai penyelesaian berasaskan perkakasan dan tahan gangguan, Knox Vault melindungi maklumat skrin kunci anda, seperti kod PIN, kata laluan dan corak. 

Untuk memastikan keselamatan keseluruhan kunci keselamatan yang menyulitkan data peribadi, Samsung Knox Vault membina persekitaran pelaksanaan selamat yang diasingkan secara fizikal daripada pemproses dan memori utama sistem, dari saat pengguna mendaftarkan skrin kunci mereka. Samsung Knox Vault tersedia pada peranti perdana Samsung Galaxy , serta TV Samsung Neo QLED 8K pada tahun 2023, dan ekosistem Galaxy yang lebih luas termasuk telefon pintar siri Galaxy A dengan One UI 6 atau lebih baru pada tahun 2024, jadi semua orang boleh menikmati keselamatan tanpa kerumitan di seluruh rangkaian peranti Samsung yang lebih besar.  

Pemerkasaan Melalui Kawalan Keselamatan Kini Lebih Mudah

Peranti sepatutnya berfungsi untuk anda dan bukan sebaliknya. Kebolehsesuaian Galaxy dan kebebasan untuk memilih cara peranti anda berfungsi, menyediakan elemen kawalan yang penting untuk pengalaman mudah alih zaman moden setiap pengguna. 

Dibangunkan dalam komitmen sebenar terhadap keselamatan pengguna yang kukuh, One UI 6 turut membawa kemas kini kepada Pengurus Kebenaran Galaxy , menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk pengguna Galaxy menentukan dengan tepat berapa banyak data mereka boleh diakses oleh aplikasi tertentu dan berasa diberi kuasa untuk menavigasi dengan mudah dunia yang semakin dipacu data.

One UI 6 didatangkan dengan inovasi keselamatan dan privasi terkini yang dibina di atas asas selamat Galaxy memastikan keselamatan di setiap peringkat daripada cip sehingga apl, pengesanan ancaman masa nyata dan perlindungan kolaboratif dengan rakan kongsi yang dipercayai. Ciri yang diperkenalkan baru-baru ini ialah Auto Blocker , yang membolehkan pengguna menyesuaikan keselamatan dan kefungsian peranti mereka – sama ada mendayakan atau melumpuhkan pemuatan sisi, menghidupkan pemeriksaan keselamatan apl untuk melihat kemungkinan perisian hasad atau membuka Samsung Message Guard untuk mengelakkan eksploitasi Zero Click pada apl pemesejan pihak ketiga yang popular seperti Messenger, Whatsapp dan Telegram.  

Berkongsi data peribadi anda selalunya disertai kebimbangan tentang pencerobohan privasi dan kehilangan pemilikan. Kongsi Peribadi Samsung Galaxy , fungsi perkongsian fail yang memelihara privasi, membolehkan anda berkongsi data milik anda dengan pelbagai penyesuaian, termasuk menetapkan penerima, menetapkan kebenaran dan tarikh tamat tempoh, memberikan akses baca sahaja tanpa keupayaan untuk berkongsi semula, batalkan akses data pada bila-bila masa dan banyak lagi – jadi anda tidak perlu risau tentang perkongsian berlebihan yang tidak diingini lagi.  

Meningkatkan Keselamatan di Asia Tenggara & Oceania 

“Di Samsung, kami percaya bahawa lebih banyak mata dan lebih banyak kepala membawa kepada penyelesaian yang lebih baik. Maksudnya ialah ekosistem terbuka kami membawa kepada amalan keselamatan yang lebih besar dan lebih pelbagai, bukannya lebih banyak kelemahan, sambil memastikan pengguna kami mempunyai kebebasan untuk menyesuaikan pengalaman mudah alih mereka. 

Untuk melindungi pengalaman ini, kami bekerja tanpa mengenal penat lelah dengan rakan kongsi industri untuk menetapkan standard keselamatan dalam peranti Android, sambil turut menekankan kepentingan perlindungan hujung ke hujung supaya anda mendapat privasi yang anda inginkan dan keselamatan yang anda perlukan,” kata Carl Nordenberg, Ketua Serantau Perniagaan Pengalaman Mudah Alih, Samsung Electronics Asia Tenggara dan Oceania. 

Lawati Samsung Mobile Security untuk mengikuti perkembangan isu keselamatan dan kemas kini keselamatan terkini atau baca lebih lanjut tentang cara anda boleh kekal selamat dan berhubung dengan Samsung.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.