Utama PRNewswire Seragon Mengumumkan RESTORIN®, Nutraseutikal Antipenuaan Termaju Setakat Ini

Seragon Mengumumkan RESTORIN®, Nutraseutikal Antipenuaan Termaju Setakat Ini

170
0
Seragon Mengumumkan RESTORIN®, Nutraseutikal Antipenuaan Termaju Setakat Ini
IRVINE, California, 20 Januari 2023 /PRNewswire/ — Seragon Biosciences, Inc. hari ini mengumumkan pelancaran RESTORIN®, sejenis nutraseutikal maju untuk proses penuaan secara sihat. RESTORIN menyepadukan satu siri teknologi yang dipatenkan daripada Universiti Harvard, Klinik Mayo dan Penyelidikan Scripps untuk meningkatkan tahap nikotinamida adenina dinukleotida (NAD+) sel serta meningkatkan rangsangan senolitik.

Seragon Mengumumkan RESTORIN®, Nutraseutikal Antipenuaan Termaju Setakat Ini

Selama beberapa dekad, sifat penuaan yang rumit telah meninggalkan pelbagai persoalan kepada para saintis tentang bidang intervensi penuaan. Penyelidikan terkini ini telah mengenal pasti senolitik dan NAD+ sebagai teknologi utama dalam menangani cabaran tersebut. RESTORIN ialah sejenis penggalak NAD+ senolitik dengan pelepasan terkawal. Ia juga menggunakan teknologi pelepasan sasaran SERC™ Seragon yang melaksanakan pembawa hidrofilik dan lipofilik serta sistem penghantaran enterik yang responsif terhadap pH untuk meningkatkan bioketersediaan bahan.

RESTORIN mengandungi satu siri bentuk agen senolitik, prekursor NAD+ dan sebatian pengaktif sirtuin (STAC) proprietari. Senolitik merupakan molekul-molekul yang menyasarkan sel senesen – iaitu sel yang menggalakkan penuaan dan menyumbang kepada kemerosotan organ. NAD+ ialah sejenis koenzim yang memanjangkan hayat yang meningkatkan metabolisme tenaga sel dan integriti DNA serta merupakan penggalak untuk penghasilan sirtuin – protein melanjutkan usia yang penting untuk kesihatan sel.

“Terdapat banyak kajian yang menunjukkan bahawa molekul ini mempunyai kesan positif terhadap penuaan dan masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan, namun setakat ini, belum ada sesiapa yang dapat menggabungkannya pada nisbah yang optimum untuk mencapai kesan sinergi,” kata David Brown, Ph.D., seorang saintis kanan di Seragon yang membantu menghasilkan RESTORIN. “Kami telah berjaya membangunkan bentuk molekul ini yang maju dan satu siri kombinasi kompleks untuk memerangi penuaan melalui penggunaan sains terbaik yang kami miliki. Ia benar-benar merupakan satu pembaharuan.”

Penyelidikan selama beberapa dekad telah menunjukkan bahawa tahap NAD+ menurun dengan ketara mengikut peningkatan usia serta meningkatkan kerentanan kita terhadap pelbagai masalah kesihatan yang berkaitan dengan usia yang merangkumi diabetes dan neurodegenerasi. Peningkatan semula tahap NAD+ adalah penting untuk mencegah penuaan. Namun begitu, adalah mencabar untuk meningkatkan NAD+ secara berkesan pada peringkat sel melalui pemberian secara oral.

“Dalam bidang penuaan, isu penting yang perlu diselesaikan ialah bagaimana memberikan prekursor NAD+ dengan cara yang terbaik untuk meningkatkan NAD+ sel dalam mencapai penuaan secara lebih sihat,” kata Dr. Brown. “Kami percaya bahawa RESTORIN telah mencapai prestasi terbaik dalam bidang ini dan merupakan sebuah kejayaan sebenar. Terutamanya, apabila anda mempertimbangkan kajian terkini yang menunjukkan peningkatan dalam NAD+ boleh menjadikan imunoterapi terhadap kanser lebih berkesan, oleh itu ia merupakan sesuatu yang sangat menarik dapat menjadi sebahagian daripada perkembangan ini.”

“Ia sangat mengujakan dapat melihat penyelidikan terhadap penuaan dapat memajukan kaedah untuk membantu orang ramai melalui proses penuaan secara lebih perlahan, lebih baik dan lebih sihat,” tambah beliau.

RESTORIN tersedia secara eksklusif kepada para pengguna melalui laman web rasminya, www.restorin.com. 

Tentang Seragon Biosciences

Seragon Biosciences, Inc. yang beribu pejabat di Irvine, California ini merupakan sebuah syarikat biofarmaseutikal berasaskan penyelidikan yang mengkhusus dalam meningkatkan kesihatan manusia dan haiwan melalui sains inovatif. Seragon Biosciences komited untuk menggunakan kemajuan saintifik dan teknologi canggih pada bidang penuaan, metabolisme, terapi gen dan bioinformatik. Daripada bahagian penyelidikan hinggalah produk pengguna dan penggunaan klinikal, Seragon berusaha untuk memberikan akses kepada penemuan yang paling penting dalam bidang perubatan kepada orang ramai. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.seragon.com.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1986399/Seragon_Logo.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1986400/Seragon_Pharmaceuticals_RESTORIN.jpg

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.