fbpx
Utama Semua pengarang Mesej oleh Shahrul Yusof

Shahrul Yusof

3470 JAWATAN 147 KOMEN
Penulis berpengalaman di dalam bidang ICT selama 11 tahun dan kerap mengikuti perkembangan ICT semasa baik di dalam mahupun di luar negara. Penulis boleh dihubungi melalui

Chatting dengan Orang Amerika

1
Pagi-pagi lagi dah ajak aku chatting sembang pasal rock and roll. Dengan mata rabak kucar kacir aku cari Kamus Dewan.Boleh tahan jugak susah nak...

Pasif

3
Terus terang, aku bukan seorang yang agresif sejak dari kecil. Aku bersifat defensif. Hanya akan bertindak apabila keadaan yang amat memerlukan. Berbeza dengan anak-anak...

Berduit Sekarang, Berduit Masa Depan

2
Pinjaman RM100,000. Bayaran balik, RM170,000. Setiap bulan perlu membayar lebih kurang sebanyak RM 895.00 selama tempoh 20 tahun. Kalau ada anak, 20 tahun masa...

Perangai Pemandu Kluang

4
Sepanjang setahun lebih aku duduk dekat Kluang ni(Paloh kira dalam daerah Kluang jugak), aku peratikan orang-orang Kluang ni gaya pemanduan diorang agak sopan jugaklah....

Bapa

8
Apa panggilan yang paling sesuai kepada aku bila aku jadi bapak nanti?Ayah? Babah? Abah? Bapak? Daddy? Abuya? Papa? Papi? Appa?Ayah?Rasa macam jadi seorang bapa...

Persoalan Gay

4
Lelaki normal dan lurus, maksud aku straight yang bernafsu kelamin pada perempuan sahaja, akan mudah stim apabila melihat tubuh badan perempuan dalam keadaan seksi.Bagaimana...

Seni Digital 001: Kad Jemputan Majlis Khatam

5
Kerja sampingan pada waktu cuti sekolah. Makcik di ofis meminta aku reka kad jemputan sempena Majlis Khatam Al Quran serta Majlis Khatan anaknya.Aku mencuba...

Hutang

2
Gaya hidup masa kini untuk menampung kehidupan yang berorientasikan kemewahan material. Sangat tidak sesuai dalam jangka masa panjang. Ia membuatkan nilai bersih ekonomi aku...

Malam Ini Malam Jumaat

4
Dan besok adalah cuti Hari Deepavali.Yeeeeeeaaahh baby!

Abuk Gunung Merapi

5
Balik dari mengeteh bersama Haji Kasuan and The Gang, kelihatan banyak debu di atas motor Honda EX5 kepunyaan aku. Di sekeliling aku juga begitu....