Utama Rencana Menyelongkar Reka Bentuk dan Inovasi yang Diilhamkan oleh Anda

Menyelongkar Reka Bentuk dan Inovasi yang Diilhamkan oleh Anda

Oleh Dr TM Roh, CEO Perniagaan Peranti Mudah Alih (MX) Samsung

214
0

Tahun lepas, saya memperluaskan tanggungjawab saya sebagai ketua Perniagaan MX Samsung, untuk menerajui Pusat Reka Bentuk Korporat kami. Kerjaya saya sebagai seorang jurutera mengajar saya bahawa reka bentuk yang paling hebat dikaitkan dengan inovasi teknologi.

Tanggungjawab baharu ini membolehkan saya menyelidiki lebih mendalam tentang bagaimana sinergi reka bentuk, kejuruteraan dan R&D boleh menghasilkan pengalaman transformatif. Bersama rakan pereka saya, saya telah memulakan penerokaan mendalam tentang strategi reka bentuk Samsung untuk memahami akar umbi kami dan membayangkan pertumbuhan kami.

Zaman Berubah, Komitmen Tidak Berubah

Pada tahun 1996, Samsung komited kepada falsafah: “Inspired by Humans, Creating the Future.” Ini bermakna ciptaan kami diilhamkan dengan pemahaman yang mendalam tentang anda, pengguna, dan kami memegang kepercayaan yang tidak berbelah bahagi bahawa pendekatan berpusatkan pengguna adalah kunci kepada masa depan.

Kami merasakan ini lebih mendalam selepas hampir 30 tahun, sambil kami merenung sifat cair interaksi manusia. Pengguna menghargai pengalaman berbanding pencapaian semata-mata dan hubungan bermakna berbanding kehebatan teknologi mentah. Kami telah menyaring falsafah reka bentuk Samsung kepada tiga Identiti Reka Bentuk, setiap satu dengan anda sebagai pengguna menjadi keutamaan: produk kami mestilah Mustahak, Inovatif dan Harmoni.

Reka bentuk penting mengutamakan kejelasan tujuan dan kemudahan penggunaan harian. Reka bentuk yang inovatif menekankan keaslian, mencerminkan tujuan dalam cara yang baharu dan berbeza. Reka bentuk harmoni memastikan semua elemen berfungsi bersama untuk tujuan holistik, selaras dengan nilai masyarakat, alam sekitar dan etika.

Diilhamkan oleh Manusia, Mencipta Masa Depan

Ketiga-tiga Identiti Reka Bentuk ini ditunjukkan oleh ekosistem perkakasan dan perisian terkini kami.

Ambil, sebagai contoh, tindakan melipat dan membuka telefon pintar. Nampak mudah. Walau bagaimanapun, kesederhanaan yang dirasakan pengguna hanya dicapai melalui tumpuan yang teliti pada perkara yang paling penting dan intuitif. Kefungsian engsel khusus dengan penampilan yang minimum dan anggun menekankan komitmen kami dan keindahan yang wujud dalam reka bentuk penting.

Kami telah meningkatkan standard untuk ergonomik telefon pintar boleh lipat. Perbezaan milimeter dalam ketebalan peranti mungkin tidak kelihatan seperti perubahan besar, tetapi setiap gram dan milimeter dalam peranti boleh lipat memerlukan kejayaan kejuruteraan. Ia menuntut ketukangan dengan sepenuh jiwa. Apabila dilakukan dengan baik, manfaat kepada pengguna adalah besar. Itulah sebabnya kami telah membuat inovasi untuk menjadikan peranti boleh lipat terbaharu kami lebih langsing dan lebih ringan daripada generasi terdahulu.

Samsung Galaxy boleh lipat dilengkapkan oleh penggunanya, dengan pengalaman peribadinya. Dengan peranti boleh lipat Galaxy kami, ekspresi diri anda mencapai tahap baharu dengan, secara literal, pengalaman kamera paling fleksibel dalam Samsung Galaxy. Anda boleh menangkap sudut yang sempurna, bebas tangan. Pengalaman berbilang tugas yang dipertingkatkan seperti PC juga meningkatkan tahap produktiviti. Anda boleh bekerja, bekerjasama atau bermain ketika dalam perjalanan.

Samsung Galaxy Tab dan Wearable direka bentuk dalam semangat yang sama. Kesemuanya mampu bekerjasama antara satu sama lain secara harmoni dalam ekosistem yang membuka pengalaman ketersambungan yang mantap, berfungsi sebagai lanjutan yang lancar bagi keperluan, keutamaan dan personaliti unik anda.

Walau apa pun pengalaman Samsung Galaxy, apabila kami berkata, “Diilhamkan oleh Manusia,” kami bukan hanya bermaksud manusia semata-mata. Kami juga bermaksud komuniti, persekitaran dan planet yang kita diami. Peranti Samsung Galaxy direka bentuk dengan mempertimbangkan kemampanan untuk masa hadapan, kerana tindakan terkecil pun boleh menyumbang kepada impak yang besar – seperti melindungi planet kita. Apabila kita berkata, “Mencipta Masa Depan,” itu termasuk tanggungjawab kita hari ini untuk memastikan hari esok yang mampan untuk generasi akan datang.

Perjalanan Kita Bersama untuk Esok yang Lebih Baik

Apabila reka bentuk digabungkan dengan inovasi teknologi, ia menghasilkan kemungkinan baharu. Dengan teknologi inovatif, orang ramai boleh memanfaatkan hari ini sepenuhnya dan akhirnya mencipta yang terbaik pada hari esok. Kami menjemput anda untuk menyertai kami di Unpacked, di mana kami akan melabuhkan tirai pada peranti dan pengalaman terkini kami — diilhamkan oleh anda, dicipta untuk anda.

Dari satu segi, mereka hampir 30 tahun dalam pembuatan, kemuncak beberapa dekad reka bentuk yang diilhamkan oleh manusia. Tetapi ini juga hanya permulaan. Melihat cara inovasi kami digabungkan dalam kehidupan anda, membolehkan kemungkinan baharu untuk kreativiti, produktiviti atau ekspresi diri, akan memberi inspirasi kepada langkah seterusnya dalam perjalanan kami. Jadi, mari kita mengemudi perjalanan ini bersama-sama, memanfaatkan reka bentuk dan teknologi untuk mencipta masa depan yang benar-benar mencerminkan anda.

Tandai kalendar anda untuk 26 Julai!

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.