Utama Android Realme realme raikan ulang tahun ke-5 dengan dua Filem Pendek sedih yang diarahkan...

realme raikan ulang tahun ke-5 dengan dua Filem Pendek sedih yang diarahkan Pemenang Student Academy Award

55
0
realme 5th aniversary student academy award-2-1

Kuala Lumpur, Malaysia, 28 Ogos 2023 – Baru-baru ini meraikan ulang tahun kelimanya, realme, jenama telefon pintar yang berkembang pesat, baru-baru ini melancarkan dua filem pendek yang diilhamkan oleh kisah benar peminatnya di seluruh dunia. Filem – bertajuk “Chasing the Sun” dan “The Silent Symphony” – masing-masing dicipta oleh Jeremy Cloe dan Asher Jelinsky, kedua-duanya pemenang Anugerah Akademi Pelajar sebelum ini untuk filem naratif pendek.

Chasing the Sun: Keberanian untuk Mencapai Masa Depan Yang Lebih Cerah

“Chasing the Sun” menggambarkan kisah penuh emosi tentang seorang budak lelaki bernama Arol, yang berusaha untuk mengimbangi aspirasi muziknya dengan jangkaan bapanya terhadapnya sebagai seorang pengusaha restoran. Dalam adegan yang paling tidak dapat dilupakan, selepas terlepas peperiksaan kerana buta sementara, Arol mengumpulkan keberanian untuk memanggil penilai dan mempersembahkan lagu baharu ciptaannya sendiri. Akhirnya, bakat dan minatnya terhadap muzik menggerakkan penaja dan memberi inspirasi kepada ibu bapanya untuk melihat impiannya dalam cahaya baharu. Berkat keberaniannya, Arol bergerak selangkah lebih dekat dengan impiannya.

Pengarah-pengarang skrip Jeremy Cloe berkata dia mendapati kisah peminat ini bergerak serta-merta – ia kelihatan seperti kisah biasa antara bapa dan anak, tetapi pada terasnya, ia meneroka perjalanan mengejar impian. Cloe terutamanya diilhamkan oleh sikap protagonis protagonis ketika menghadapi kesukaran. 

Lagu yang dibawakan oleh Arol dalam filem itu juga tercetus daripada kreativiti Cloe. Dia membawa gubahan awal kepada rakannya Logan, seorang pemuzik Nashville, yang menghidupkan karya yang menyentuh hati itu. Lagu itu akhirnya memberi inspirasi kepada tajuk filem itu. 

“Mengejar Matahari” dengan sempurna menunjukkan alam semangat ‘Dare to Leap’ yang terkenal. Ia benar-benar mewakili dedikasi untuk mengejar impian dan tidak pernah berputus asa.

Simfoni Senyap: Melampaui Ketakutan untuk Bersinar Terang

realme 5th anniversary student academy award-1 Filem pendek kedua, “The Silent Symphony”, mengisahkan metamorfosis beransur-ansur seorang wanita muda pemalu bernama Ava. Kisah Ava didedahkan babak demi babak melalui pembacaan puisi awam di mana dia secara beransur-ansur meneroka diri aslinya, akhirnya melangkah keluar dari zon selesanya untuk menunjukkan kepada dunia siapa dirinya yang sebenarnya.

Pengarah-penulis skrip Asher Jelinsky terpesona dengan idea menceritakan kisah benar daripada peminat individu untuk membina hubungan dengan komuniti. Semasa mengerjakan “The Silent Symphony”, Jelinsky mengetahui bahawa realme sebelum ini telah menjemput peminat untuk bercakap di atas pentas semasa acara akhbar, membantu sesetengah daripada mereka mengatasi ketakutan panggung. Berdasarkan perkara ini, Jelinsky menggabungkan pelbagai cerita peminat ke dalam watak Ava untuk menggalakkan lebih ramai orang meluahkan perasaan mereka dan mengatasi kebimbangan mereka secara terbuka.

Tanda penghargaan kepada peminat realme

Berbeza dengan kisah keberanian dan kegigihan dalam “Chasing the Sun”, “Silent Symphony” ialah kisah penjagaan dan dorongan — dan satu anggukan kepada peminat realme yang tidak takut untuk menyinar secara terbuka. Jenama itu berharap filem ini akan memberi inspirasi kepada lebih ramai penonton muda untuk mendengar suara dalaman mereka dan menjadi diri mereka sendiri tanpa perlu risau tentang pendapat orang lain. Seperti kata Ava dalam filem itu, “Saya bukan metronom. Saya adalah pintu yang terbuka, memanggil diri saya kembali. Dengan mengatasi ketakutan, saya hidup bebas; dengan mengatasi ketakutan, saya adalah diri saya sendiri.”

Lima tahun yang lalu, realme menerima dorongan gigih yang sama untuk melonjak ke hadapan, menyahut cabaran demi cabaran untuk berada di kedudukan hari ini. 

Bagi memperingati ulang tahun kelimanya, realme sekali lagi menerapkan semangat ‘Dare to Leap’ dalam filem pendek. Selain itu, jenama yang inovatif dan bergaya itu akan melancarkan Produk Leap Up Ulang Tahunnya yang ke-5 – realme 11 5G, realme Pad 2 dan realme Buds Air 5 – akan datang pada 30 Ogos 2023. 

Filem pendek boleh didapati di Facebook rasmi realme di sini.

Artikel sebelum iniUOB Malaysia percepat pembiayaan hijau dengan U-Drive, penyelesaian komprehensif untuk ekosistem kenderaan elektrik negara
Artikel seterusnyaBeam sambut Hari Kebangsaan Ke-66 dengan Baucar RM66 dan Pelbagai Tawaran Hadiah Hebat
Terus dari meja pengarang berita Harian Teknologi. Akhbar teknologi nombor 1 di Malaysia!

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.