Utama PRNewswire Pasukan Hollywood dan pembuat filem China bekerjasama untuk membina hab baharu industri...

Pasukan Hollywood dan pembuat filem China bekerjasama untuk membina hab baharu industri filem antara Greater Bay Area(GBA) dan Zon Perdagangan Bebas China-ASEAN

183
0
SHENZHEN, China, 23 Mei 2023 /PRNewswire/ — Pada 18 Mei 2023, “membina hab baharu industri filem antara Greater Bay Area(GBA) dan Zon Perdagangan Bebas China-ASEAN” dan juga majlis pelancaran Train to the Frontier telah diadakan di Guangzhou.

Pasukan Hollywood dan pembuat filem China bekerjasama untuk membina hab baharu industri filem antara Greater Bay Area(GBA) dan Zon Perdagangan Bebas China-ASEAN

Selepas menyediakan produksi maya untuk Everything Everywhere All at Once dan King of the Sky, produksi maya Unilumin akan digunakan pada Train to the Frontier sekali lagi, yang mendapat pengiktirafan pakar industri filem di dalam dan luar negara, mempercepatkan proses pengindustrian filem domestik.

Huang Changning, presiden Persatuan Industri Filem Guangdong, serta pemimpin Guangzhou Legendary Film Corporation, Unilumin, dan perusahaan lain telah diundang untuk hadir. Selain itu, pasukan produksi Train to the Frontier, termasuk Fang Jinli (pengarah), Mike Leeder (penerbit bersama), Phil Nibbelink (pengarah seni), Victor Enriquez (penyelaras kesan khas visual), dan Dmitry (pengarah kesan khas), berkumpul di Guangzhou 1978 Film Town untuk menyaksikan lembaran baru industri filem bersama-sama.

Dalam majlis ini, Guangzhou Legendary Film Corporation dan Unilumin mewujudkan perkongsian kerjasama strategik dalam pengeluaran maya, pembuatan kesan khas dan aset digital tentang enam filem seperti Train to the Frontier dan Romantic Years dsb. Tambahan pula, Guangzhou Legendary Film Corporation, Unilumin, dan Guangxi TV satelit mewujudkan perkongsian kerjasama strategik dan bekerjasama untuk mengukuhkan promosi dan memperbesar aplikasi produksi maya.

Train to the Frontier menceritakan kisah tentang penumpang yang memerangi penjenayah yang memiliki khazanah negara secara haram dalam kereta api yang menuju ke sempadan. Dilaporkan bahawa pasukan Hollywood dan pembuat filem China bekerjasama untuk menerima pakai penyelesaian lengkap produksi maya Unilumin dalam filem ini. Dan 90% kandungan filem ini akan dirakam di studio penggambaran maya.

Dalam bidang produksi maya, Unilumin mempunyai penyelesaian lengkap, termasuk penggambaran filem, aset digital dan paparan LED di pawagam.

Menjelang 2022, lebih 100 studio ditubuhkan oleh Unilumin antara 140 studio penggambaran maya di seluruh dunia, menyumbang 80% daripada pasaran. Pada masa hadapan, produksi maya Unilumin akan berfungsi sebagai penghubung antara pembuat filem dalam dan luar negara untuk komunikasi mereka, membantu industri filem China berkembang dan maju.

Mike Leeder, penerbit bersama (PRNewsfoto/Unilumin Group., Ltd.)

 

SOURCE Unilumin Group., Ltd.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.