Utama Teknologi NEXEA Anjur Entrepreneurs Summit IV Pada 17 Oktober di Kuala Lumpur, Sasar...

NEXEA Anjur Entrepreneurs Summit IV Pada 17 Oktober di Kuala Lumpur, Sasar 1000 Peserta

396
0

Kuala Lumpur, 2 Oktober 2023 – NEXEA hari ini mengumumkan bahawa pihaknya akan menganjurkan suatu sidang yang dikenali sebagai Entrepreneurs Summit IV bagi menyemarakkan semangat keusahawanan dan memacu inovasi, kerjasama dan pertumbuhan di Malaysia, pada 17 Oktober 2023, di Menara AFFIN di TRX. Entrepreneurs Summit IV berperanan penting sebagai agen transformasi usahawan startup, pelabur, kerajaan, dan syarikat.

Entrepreneurs Summit kali ini mempunyai misi lebih tinggi daripada sidang-sidang sebelumnya, dengan menyediakan platform yang mampu menggalakkan idea, kerjasama, dan pembentukan perkongsian strategik. Sidang kemuncak itu menjangkakan kehadiran 1,000 peserta, termasuk 500 usahawan teknologi.

Ia dijadual akan menampilkan penceramah-penceramah yang berkaliber yang merupakan perintis industri dan berwawasan. Individu ternama seperti YB Rafizi Ramli, Menteri Ekonomi, Bryan Loo dari Tealive, dan Nizam Mohamed Nadzri dari MDV akan memeriahkan majlis, berkongsi pandangan mereka yang tidak ternilai. Menyertai mereka di atas pentas ialah Encik Boon Kim San dari Affin dan Fabian Bigar dari MyDIGITAL, bersama-sama dengan Neelofa dan Izzairi dari The Noor, menambah lagi gabungan kepakaran dan inovasi yang menarik dalam acara itu.

Ben Lim, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas NEXEA berkata, “Dengan tumpuan pada masa hadapan, tahun ini Entrepreneurs Summit IV akan mengenengahkan tema-tema menarik seperti risiko usahawan, pengembangan dan penaklukan, peralihan kepada kematangan, dan kepayahan startup. Para hadirin boleh mengharapkan sesi yang menarik, termasuk ucaptama, perbincangan panel, dan peluang sesi perangkaian yang diadakan untuk merangsang pemikiran kreatif, berkongsi pandangan berharga, dan membuka peluang baru.”

Penceramah di Entrepreneurs Summit IV

Penceramah utama Entrepreneurs Summit IV ialah:

  1. YB Rafizi Ramli – Menteri Ekonomi.
  2. Bryan Loo – Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Loob Holding (Tealive & Bask Bear Coffee).
  3. Noor Neelofa Mohd Noor – Pengasas The Noor.
  4. Fabian Bigar – Ketua Pegawai Eksekutif MyDIGITAL Corporation.
  5. Nizam Mohamed Nadzri – CEO Malaysia Debt Ventures Berhad (MDV).
  6. Encik Boon Kim San – Ketua Perniagaan Digital dan Inovasi Affin Bank.

“Entrepreneurs Summit IV adalah perhimpunan transformatif yang menyemarakkan semangat keusahawanan dan inovasi, menghubungkan visionari, dan memperkasakan individu untuk mengubah idea mereka menjadi usahawan yang berjaya. Dengan suasana ekosistem pemimpin industri, pelabur dan inovator yang dinamik, Entrepreneurs Summit menjadi tempat di mana impian menjadi kenyataan dan kemungkinan baharu terbuka luas,” kata Yang Berhormat Rafizi Ramli, Menteri Ekonomi.

Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Affin Bank Berhad, Datuk Wan Razly Abdullah berkata, “Kami berbangga menjadi rakan kongsi untuk Entrepreneurs Summit IV. Acara itu akan berfungsi sebagai platform mendalam di mana usahawan, terutamanya syarikat permulaan, boleh berhubung dengan rakan kongsi yang berfikiran sama dalam ekosistem, memanfaatkan kepakaran kolektif mereka. Di AFFIN, komitmen kami melangkaui perbankan kerana kami terus memainkan peranan penting dalam mewujudkan impak yang berkekalan dalam komuniti keusahawanan.”

Peluang berharga menyatukan korporat dan pelabur

“Entrepreneurs Summit IV menyatukan korporat dan pelabur dan merupakan peluang berharga untuk perangkaian, menemui inovasi, memupuk perkongsian, dan mendapatkan pandangan mengenai trend pasaran. Ia mewujudkan persekitaran yang dinamik di mana syarikat dan pelabur yang mapan boleh melibatkan diri dengan syarikat permulaan untuk meneroka kerjasama dan pelaburan yang saling menguntungkan,” kata Noor Neelofa Mohd Noor.

“Saya dengan rendah hati akan berkongsi perjalanan saya sebagai usahawan dengan peserta di Entrepreneurs Summit nanti. Semoga persidangan ini berjaya memupuk dan memberi motivasi kepada lebih ramai usahawan muda untuk berjaya dalam perniagaan, terutamanya dalam perusahaan F&B,” kata Bryan Loo.

“Apabila syarikat permulaan, korporat, agensi kerajaan dan pelabur bersatu, inovasi berkembang maju, peluang dirampas, dan gergasi teknologi seterusnya akan muncul,” kata Fabian Bigar, Ketua Pegawai Eksekutif MyDIGITAL Corporation.

Sidang Kemuncak Usahawan IV dianjurkan bersama oleh MyDIGITAL Corporation.

Untuk maklumat lanjut dan tiket, sila layari www.entrepreneurs-summit.org.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.