Utama Samsung Pra-tempahan Samsung OLED Smart TV di Malaysia kini dibuka; Harga bermula dari...

Pra-tempahan Samsung OLED Smart TV di Malaysia kini dibuka; Harga bermula dari RM10,499

248
0
Samsung OLED Smart TV Malaysia

Samsung Malaysia telah mengumumkan OLED Smart TV baharu di Malaysia dengan harga bermula dari RM10,499. Bagi anda yang membuat pra-tempahan Smart TV berkenaan bermula dari sekarang hingga 4 Disember 2022 akan menerima Soundbar HW-Q600B bernilai RM2,599 secara percuma.

Samsung OLED Smart TV baharu ini dilengkapkan dengan Pemprosesan Kuantum Neural 4K yang membolehkan penonton menikmati pengalaman visual yang lebih jelas, reproduksi warna kontras yang lebih baik, lebih jitu dan lebih cerah.

Selain itu, pemprosesan AI terbina dalam OLED Smart TV ini juga mampu menaikkan apa jua yang dipaparkan ke bentuk definisi tinggi 4K secara automatik.

Melengkapkan pengalaman audio TV ini, Samsung OLED ini juga menggunakan teknologi Dolby Atmos dengan empat pembesar suara berbilang saluran. Ia juga menyokong Q-Symphony untuk memanfaatkan penggunaan Samsung Soundbar dan disertakan bersama teknologi Object Tracking Sound yang menganalisa dan mengoptimasikan bunyi berdasarkan babak yang ditayangkan.

Dari segi reka bentuk, televisyen pintar ini mempunyai badan ultra ramping senipis 7.5mm. Samsung OLED Smart TV juga menampilkan kadar penyegaran semula 4K pada 120Hz. Bersama-sama empat port HDMI 2.1, televisyen pintar ini amat sesuai untuk memainkan pemainan konsol seperti, PlayStation 5, Xbox One dan Nintendo Switch.

Harga Samsung OLED Smart TVSamsung OLED Smart TV

Samsung OLED Smart TV kini sudah mula dibuka pra-tempahannya menerusi laman web rasmi Samsung Malaysia pada harga seperti berikut:

  • Samsung OLED Smart TV 55-inci – RM10,499
  • Samsung OLED Smart TV 65-inci – RM14,499
Artikel sebelum iniAzentio Software memenangi Anugerah Kecemerlangan dalam Penyelesaian Perbankan Islam di Finnovex Arab Saudi Tahun 2022
Artikel seterusnyaApple mula beralih guna Cip Memori Samsung selepas AS sekat bekalan dari China
Penulis berpengalaman di dalam bidang teknologi maklumat selama 12 tahun dan kerap mengikuti perkembangan teknologi semasa baik di dalam Malaysia mahupun di luar negara. Penulis boleh dihubungi melalui

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.