Utama Teknologi Kecerdasan Buatan NexMind Raih Dana Daripada 500 Global untuk Kembangkan Platform Pemasaran Digital Berbilang...

NexMind Raih Dana Daripada 500 Global untuk Kembangkan Platform Pemasaran Digital Berbilang Bahasa Berkuasa AI ke Seluruh Dunia; Melancarkan Text2Social

102
0

Kuala Lumpur, 26 September 2023 – NexMind, sebuah platform pemasaran digital berbilang bahasa berkuasa AI, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memperoleh dana peringkat permulaan (seed funding) daripada 500 Global yang berasal dari Silicon Valley. NexMind bantu profesional dalam mana-mana industri melalui penyelesaian SEO untuk membuat kandungan yang dioptimumkan cariannya dalam 17 bahasa dengan mudah melalui rangka kerja AI dimilikinya.

Ditubuhkan pada tahun 2019, NexMind wujud atas pembiyaan sendiri dan sudah menghasilkan keuntungan sejak tahun 2021. Dana yang baharu ini akan digunakan untuk mengembangkan pemasaran produk mereka dan menarik lebih ramai pengguna dari seluruh dunia.

Selain itu, NexMind juga melancarkan Text2Social, ciri baharu yang meningkatkan kecekapan pengguna dengan membolehkan mereka menulis hantaran untuk pelbagai saluran media sosial dengan hanya satu klik sahaja. Ini adalah perkembangan penting yang membolehkan pengguna buat hantaran media sosial dalam mana-mana 17 bahasa, pastikan mesej mereka disetempatkan dan relevan untuk dapatkan penglibatan atau interaksi yang lebih tinggi daripada pengikut di media sosial mereka.

Analisis data dengan Kuasa AI

Ciri ini juga membuat penyelidikan mendalam tentang audien untuk kenal pasti pelbagai maklumat yang berguna bagi menghasilkan kandungan media sosial yang berkesan. Dengan kebolehan Ini pegawai pemasaran tidak perlu habiskan banyak masa untuk analisa data, dan mereka boleh beri tumpuan dalam membuat keputusan berdasarkan data yang menyokong matlamat pemasaran dan komunikasi mereka.

“Fokus kami adalah untuk membantu perniagaan menjana lebih banyak jualan, meningkatkan kesedaran jenama dan meningkatkan produktiviti mereka melalui penyelesaian AI yang canggih dan intuitif. Kami bangga mendapat sokongan 500 Global dalam misi kami untuk menjadi penyedia penyelesaian AI bertaraf dunia,” kata Francis Lui, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas NexMind.

“Terdapat 5 bilion pengguna internet di dunia, dan 3 bilion lagi dijangka berada dalam talian menjelang 2040. Untuk menjangkau mereka, anda perlu bercakap bahasa mereka. Kami percaya penyelesaian AI berbilang bahasa NexMind akan mendorong pertumbuhan perniagaan dalam talian hari ini, mempercepatkan pertukaran barangan dan perkhidmatan untuk gelombang pengguna internet seterusnya, dan memberi kesan positif terhadap masa depan ekonomi global kami,” kata Khailee Ng, Rakan Pengurusan, 500 Global.

Sokongan pelbagai Bahasa

Antara bahasa yang disokong pada masa ini ialah Bahasa Indonesia, Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Korea, Portugis, Rusia, Sepanyol, Tagalog, Thai dan Vietnam.

NexMind memudahkan dan menyelaraskan bagaimana sesebuah jenama boleh membuat kandungan yang dioptimumkan cariannya dalam berbilang bahasa yang mampu mendapat kedudukan penting dalam enjin carian seperti Google dan Bing, serta pasaran eCommerce seperti Amazon, Lazada, dan Shopee, yang membolehkan jenama meningkatkan trafik organik ke laman web dan kedai dalam talian mereka untuk menjangkau audien global.

NexMind diasaskan bersama oleh Francis Lui (Ketua Pegawai Eksekutif), Bernie Law (Ketua Pegawai Produk), dan Pattrine Hong (Ketua Pegawai Kewangan). Francis sebelum ini mengasaskan Nexus Mediaworks International, syarikat SEO pertama di Malaysia dan agensi Rakan Kongsi Premier Google. Berikutan kejayaannya, beliau melancarkan NexMind pada tahun 2019 untuk membina platform yang menjadikan kemahiran pemasaran digital yang diperolehnya lebih dari satu dekad dapat diakses oleh semua orang dalam beberapa saat.

Pengguna NexMind adalah daripada syarikat global dan serantau terkemuka merentasi pelbagai industri, termasuk perbankan, insurans, elektronik, keselamatan, IT, telekomunikasi, pembinaan, pengangkutan, penjagaan kesihatan dan banyak lagi.

Maklumat lanjut, kunjungi laman web rasmi NexMind

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.