Utama PRNewswire FETC Memperluaskan Kerjasama dengan Biro Lebuhraya untuk Kontrak BOT Aliran Bebas Berbilang...

FETC Memperluaskan Kerjasama dengan Biro Lebuhraya untuk Kontrak BOT Aliran Bebas Berbilang Lorong Lebih 10 Tahun

59
0
TAIPEI, 12 Jun 2024 /PRNewswire/ — FETC International dengan sukacitanya mengumumkan bahawa syarikat induknya, Far Eastern Electronic Toll Collection (FETC), akan melanjutkan kontrak kutipan tol elektroniknya dengan Biro Lebuh Raya Taiwan, MOTC, selama 10 tahun tambahan. Perjanjian BOT awal, dijadualkan berakhir pada Disember 2025, kini akan dilanjutkan hingga penghujung tahun 2035. Melalui perkongsian yang diperbaharui ini, FETC kekal komited untuk mendukung kualiti perkhidmatan bertaraf dunia dan pencapaian prestasi operasinya. Di samping itu, FETC International akan mengekalkan piawaian tinggi FETC bagi memajukan teknologi tol.

Titik-titik utama inovasi teknologi terkini:

  1. Integrasi Tol AI dan 5G: FETC International akan terus memanfaatkan teknologi AI dan 5G bagi meningkatkan operasi MLFF ETC, bermula daripada proses tepi jalan hingga pengesahan transaksi. Integrasi ini akan meningkatkan keupayaan pembelajaran kendiri, meningkatkan automasi sistem, mengurangkan beban kerja serta meningkatkan kadar ketepatan.
  2. Pengenalan Ramalan Cuaca AI kepada O&M: FETC International membangunkan Sistem Keputusan Operasi dan Penyelenggaraan ETC Lebuh Raya AIOT. Sistem ini menggabungkan keupayaan ramalan AI dan amaran awal mengenai cuaca buruk di tapak tol yang ditetapkan ke dalam proses membuat keputusan O&M bagi melindungi nyawa serta harta benda.
  3. Membina Kenderaan sebagai satu Ekosistem Perkhidmatan: FETC International kini mengurus lebih 2,000 tempat letak kereta dan memiliki hampir 3.5 juta ahli tempat letak kereta pintar di Taiwan dan mewujudkan platform pengurusan tunggal yang teratur untuk pemilik tempat letak kereta memantau dan menjejak hasil bagi setiap tempat letak kereta. Selain itu, platform ini menawarkan perkhidmatan kepada entiti dan perusahaan persendirian bagi mengurus tempat letak kereta sementara, sewa bulanan, penarafan AI, pengesahan tempat letak kereta, penyelesaian bil dan perkhidmatan tempahan VIP. Pelanggan bahkan boleh menjadualkan perkhidmatan penyelenggaraan atau mendaftar insurans kereta melalui platform ini. Dalam masa terdekat, FETC International merancang untuk merealisasikan visinya, Kenderaan sebagai satu Perkhidmatan (Vehicle as a Service, VaaS), bagi mencipta dan berkongsi faedah untuk seluruh ekosistem. 

Menerusi kemajuan ini, FETC International bersedia untuk menerajui jalan bagi teknologi tol dan penyelesaian tempat letak kereta. Dengan mengekalkan piawaian perkhidmatan dan inovasi tertinggi, FETC International akan terus meluaskan impaknya ke atas pasaran global.

Latar Belakang FETC International
FETCi ialah pengupaya perkhidmatan tol pintar dan penyedia perkhidmatan ITS yang terkemuka di dunia. Dengan pengalaman lebih dua dekad dalam perancangan, pelaksanaan dan operasi MLFF ETC, FETCi bermatlamat untuk bekerjasama dengan rakan kongsi bagi mempercepatkan transformasi digital ke arah lebuh raya pintar dan bandar pintar melalui teknologi digital

SOURCE FETC International

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.