Utama Komputer ASUS ASUS ROG Ally akan dijual di Malaysia pada harga RM3,299

ASUS ROG Ally akan dijual di Malaysia pada harga RM3,299

277
0

ASUS ROG Ally telah pun mula dijual di pasaran global pada harga US$699 (~RM3240). Namun, untuk pasaran Malaysia harga rasminya masih lagi belum diumumkan.

Buat masa ini harga tidak rasminya dikatakan RM3,299 berdasarkan satu hantarannya di halaman sosial media rasminya.

Melalui hantaran di Facebook rasmi ASUS Malaysia, terdapat satu soalan teka-teki matematik berkenaan harga produk-produk ASUS. Di dalamnya terdapat beberapa laptop keluaran ASUS dan juga ASUS ROG Ally.

Berdasarkan harga semasa laptop-laptop ASUS berkenaan, dan juga jawapan dari netizen, harga ASUS ROG Ally dijangka RM3,299.

Dalam pada masa yang ASUS dijangka akan mengumumkan harga rasmi bagi konsol mudah pegang berkenaan pada 19 Jun ini. Berkemungkinan pengumuman tersebut akan menawarkan pelbagai tawaran hebat seperti aksesori dan cenderahati percuma.

ASUS ROG Ally pertama kali diumumkan pada 1 April 2023 dan pada mulanya ramai berasa sangsi kerana menganggap ia sebagai satu gurauan April’s Fool. Pun begitu, memandangkan ia sudah pun hadir ke pasaran global dan juga pengumumannya ke pasaran Malaysia tidak lama lagi, konsol mudah pegang dengan pemprosesan AMD Ryzen Z1 Extreme ini merupakan satu realiti.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.