Utama Laptop Asus Asus perkenalkan Laptop yang membolehkan anda melihat 3D atas skrin tanpa Cermin...

Asus perkenalkan Laptop yang membolehkan anda melihat 3D atas skrin tanpa Cermin Mata VR/AR

339
0

Pada acara CES 2023, Asus memperkenalkan teknologi OLED 3D tanpa cermin mata baharunya yang dipanggil Spatial Vision. Teknologi paparan inovatif ini membolehkan pengguna menukar antara 2D dan 3D dengan mudah, dengan imejan 3D kelihatan untuk mengangkat keluar dari skrin.

Teknologi ini dipaparkan pada ProArt Studiobook 16 3D OLED dan Zenbook Pro 16X OLED, yang kedua-duanya direka untuk profesional kreatif. Acara itu, yang berlangsung di Las Vegas, merupakan salah satu pameran perdagangan elektronik pengguna terbesar di dunia, yang menampilkan teknologi dan inovasi terkini daripada pelbagai syarikat.

Paparan menggunakan teknologi kamera penjejakan mata termaju dan kanta lentikular untuk mencipta imej yang berbeza bagi setiap mata, membolehkan pengguna bertukar dengan mudah antara 2D dan 3D tanpa memerlukan sebarang alat boleh pakai.

ProArt Studiobook 16 3D OLED ialah stesen kerja mudah alih yang direka untuk pencipta. Ia menampilkan pemproses Intel Core i9-13980HX Generasi ke-13 yang berkuasa, GPU Komputer Riba Nvidia GeForce RTX 40 Series, dan sehingga 64GB memori boleh dinaik taraf. Komputer riba ini juga mempunyai pad sentuh haptik serasi stylus dan kawalan putar Asus Dial.

Seterusnya, Vivobook Pro 16X 3D OLED, sebuah komputer riba 16-inci khusus untuk pencipta kandungan, dengan RAM dan SSD yang boleh dikonfigurasikan. Ia termasuk pemproses Intel Core i9-13980HX Generasi ke-13 dan grafik yang disediakan oleh GPU Komputer Riba Nvidia GeForce RTX 40 Series, bersama-sama dengan sokongan MUX Switch dan Nvidia Studio Driver.

Kedua-dua komputer riba mempunyai paparan OLED berkualiti tinggi dengan nisbah kontras 1,000,000:1, masa tindak balas 0.2ms dan kadar segar semula 120Hz. Asus menawarkan apl dalam Spatial Vision Hub untuk membantu pengguna bermula dengan paparan inovatif, termasuk video 3D, permainan dan visualisasi model.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.