Utama Rencana Apakah itu NordVPN dan bagaimana ia berfungsi?

Apakah itu NordVPN dan bagaimana ia berfungsi?

Artikel ini ditaja oleh NordVPN

217
0

Akronim kepada Rangkaian Peribadi Maya (Virtual Private Network), VPN membenarkan penggunanya mencipta sambungan yang selamat dan terjamin antara mereka dan internet. Ia memberikan mereka lapisan tambahan privasi supaya mereka boleh menyembunyikan lokasi mereka dan aktiviti internet untuk mengelakkan mereka dijejaki.

NordVPN ialah salah satu VPN terbaik di luar sana dengan ulasan cemerlang di seluruh internet. Ia menyembunyikan alamat IP penggunanya dan aktiviti mereka dalam talian daripada pihak ketiga dengan menukar trafik mereka melalui pelayan peribadi dan sulit. Ingin mengetahui lebih lagi tentang VPN ini dan ciri-cirinya? Semua ini anda perlu tahu.

Apa itu NordVPN?

NordVPN ialah sebuah perkhidmatan VPN dan produk daripada syarikat keselamatan siber dikenali sebagai as Nord Security. Ia mempunyai aplikasi untuk macOS, Windows, iOS, Android dan Linux. Ibu pejabatnya terletak di Panama di mana Panama bukanlah sebahagian daripada mana-mana rakan sekutu keselamatan antarabangsa. Oleh sebab itu, VPN tidak akan menjejaki sebarang maklumat berkaitan dengan alamat IP pengguna atau aktiviti web mereka.

NordVPN menawarkan penggunanya kombinasi kelajuan yang hebat dan penyahsulitan yang tidak dapat ditembus pada setiap pelayan dengan cemerlang. Anda juga boleh mendapat akses kepada tambahan proksi disulitkan untuk pelayar FireFox dan Chrome.

Bagaimanakah NordVPN Berfungsi?

NordVPN berfungsi dengan mengarahkan trafik anda kepada pelayar VPN disulitkan. Apabila anda mencuba untuk mengakses sebuah laman web, ISP anda menerima permintaan anda dan mengarahkan semula ke destinasi anda yang sebenar.

Walau bagaimanapun, apabila anda menyambung dengan bantuan NordVPN, ia mengarahkan trafik anda semula melalui pelayar tersedia dengan NordVPN dahulu dan kemudian menyambungkan anda dengan destinasi sebenar anda. Sebagai hasilnya, alamat IP dan aktiviti dalam talian anda disembunyikan daripada mata-mata dan anda boleh teruskan aktiviti dalam talian anda dengan selamat dan terjamin.

Anda boleh menggunakan VPN dengan mudah kerana ia mempunyai pelbagai platform yang mudah diuruskan. Dengan banyak pelayar yang tersedia, tidak mungkin mempunyai masalah prestasi dengan aplikasi. Setelah menguji VPN dengan laman penstriman popular seperti Netflix dan Amazon Prime, ia menunjukkan penstriman yang pantas dan konsisten tanpa sebarang mempan atau masalah penimbalan.

Ciri Apa yang Anda Dapat Dengan NordVPN?

NordVPN menawarkan semua ciri berguna kepada penggunanya menjadikannya salah satu penyedia perkhidmatan VPN terbaik. Mari kita lihat beberapa ciri di bawah. 

  • Anda tidak perlu mengorbankan kelajuan internet anda untuk keselamatan yang lebih baik. NordVPN menyediakan kedua-duanya untuk para pengguna.
  • Dengan lebih¬† 5,400 pelayan di 60 buah negara, anda tidak lagi terhad kepada penapisan sempadan dan internet.
  • Bercirikan penyulitan AES Bersama-sama kunci 256-but, NordVPN menyediakan penyulitan generasi seterusnya kepada para pengguna. Jadi, jika penggodam cuba untuk menyahsulit maklumat tersebut, mereka perlukan lebih banyak sumber daripada yang kami ada setakat ini.
  • Satu akaun NordVPN membenarkan penggunanya menyambung sehingga 6 peranti.
  • Ciri Perlindungan Ancaman membantu anda mengelakkan bahaya dalam talian seperti perisian hasad, penjejak dan laman web yang terjejas.
  • VPN mempunyai dasar tanpa log yang ketat yang bermaksud ia tidak menjejaki sebarang trafik yang melalui pelayannya.
  • Dengan ciri VPN berganda NordVPN, data pengguna melalui dua pelayan berbeza dan bukannya satu. Ini bermakna walaupun data anda terjejas, ia perlu dinyahsulit dua kali oleh penggodam.
  • Laman penstriman seperti Netflix dan Amazon Prime menyekat kandungan kerana lokasi geografi. Walau bagaimanapun, NordVPN membuka semua platform penstriman utama kepada penggunanya.

Adakah NordVPN Selamat Digunakan?

NordVPN selamat digunakan sepenuhnya. Ia mencipta terowong selamat yang menghubungkan anda ke internet melalui pelayan jarak jauh. Namun begitu, ia tidak akan menghalang anda daripada melawat tapak web pancingan data atau memuat turun fail yang terjejas. Itulah tugas perisian antivirus.

Apakah beza antara VPN dan Proksi?

Proksi ialah istilah teknologi yang sering anda dengar berkaitan dengan keselamatan siber. Ia berfungsi dengan menutup alamat IP anda untuk membantu anda memintas batasan geografi. Atas sebab ini, proksi ialah pilihan yang bagus untuk menonton kandungan geo-terhad di internet dan melayari web dengan selamat.

Walau bagaimanapun, tidak seperti VPN, proksi tidak boleh menyulitkan trafik anda, menjadikannya terdedah kepada penggodam, ISP dan kerajaan. Apatah lagi, lalu lintas yang melalui proksi juga tersedia kepada pemilik pelayan. Di sisi lain, NordVPN mempunyai dasar tiada log yang ketat. Jadi, apa sahaja yang anda lakukan dalam talian hanyalah urusan anda dan bukan urusan orang lain.

Muat turun NordVPN untuk iPhone atau Android.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.