Utama Automotif Tesla sedang cari Pekerja di Malaysia, Iklankan 9 Jawatan Kosong

Tesla sedang cari Pekerja di Malaysia, Iklankan 9 Jawatan Kosong

381
0
Ibu Pejabat Tesla

Tesla kini dilaporkan sedang mencari pekerja untuk mengisi jawatan-jawatan kosong di Malaysia di dalam halaman Tesla Careers. Terdapat sembilan jawatan kosong untuk lima kategori merangkumi kejuruteraan dan IT hinggalah ke operasi dan jualan.

Kesemua perjawatan kosong tersebut akan ditempatkan di Kuala Lumpur kelak dan besar kemungkinan untuk menguruskan pejabat dan ruang pameran Tesla di Malaysia.

Bulan lepas, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) telah meluluskan permohonan Tesla untuk mengimport bateri kenderaan elektrik ke Malaysia. Atas sebab itu, pewujudan perjawatan ini untuk menguruskan ibu pejabat bersama-sama ruang pameran dan pusat khidmat merupakan langkah wajar yang perlu dilaksanakan.Tesla Model Y

Selain itu, rangkaian Supercharger yang dikhususkan untuk kenderaan-kenderaan Tesla yang akan dijual di Malaysia juga nanti akan diwujudkan. Ia juga bakal memanfaatkan pengguna-pengguna dari negara-negara jiran seperti Thailand dan Singapura yang memasuki Malaysia.Tesla Model 3 Tempat Mengecas

Terdahulu, Tesla telah menyenaraikan Tesla Sdn. Bhd sebagai sebuah subsidiari di dalam laporan tahunan 2022. Sebelum ini disenaraikan Tesla Services Sdn. Bhd yang tidak menjual kereta elektrik, sebaliknya hanya menguruskan perakaunan dan kewangan perniagaan Tesla di rantau Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia Pasifik.

Anda yang berminat untuk mengisi jawatan kosong di Tesla boleh mengunjungi laman web rasmi Tesla.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.