Utama Teknologi e-Dagang Ninja Van Malaysia Lancar Ninja Restock Sempena Ulang Tahun Ke-9

Ninja Van Malaysia Lancar Ninja Restock Sempena Ulang Tahun Ke-9

56
0

KUALA LUMPUR, MALAYSIA, 26 MAC 2024Ninja Van Malaysia, syarikat logistik berteknologi terkemuka di Asia Tenggara, hari ini melancarkan Ninja Restock – meluaskan perkhidmatannya di luar vertikal e-dagang – sempena ulang tahun ke-9.

Sejak penubuhannya pada tahun 2015, Ninja Van Malaysia terus memperkasa piawaian kecemerlangan logistik, menjadi salah sebuah organisasi yang amat dipercayai dan boleh diharapkan. Selama sembilan tahun, syarikat ini telah mencapai 100% liputan di seluruh negara dan menghantar lebih daripada 300 juta bungkusan, memperlihatkan komitmen yang kukuh terhadap kebolehterimaan dan kepuasan pelanggan.

Pelancaran Ninja Restock merujuk kepada kepakaran organisasi dalam logistik ekspres e-dagang dan bertujuan untuk mengubah landskap pembekalan semula perniagaan-ke-perniagaan (B2B). Perkhidmatan ini menangani ketiadaan ciri penting seperti penjejakan bungkusan waktu nyata dalam sektor pembekalan semula.

“Dalam menyambut ulang tahun Ninja Van Malaysia yang kesembilan dan pencapaian kami saban tahun, kami melancarkan Ninja Restock, satu perubahan besar dalam pemulihan B2B. Sektor logistik biasanya menyumbang dari 10% hingga 15% daripada kos operasi perniagaan. Sebagai contoh, fungsi penjejakan bungkusan. Ini adalah teknologi penting dalam logistik ekspres e-dagang, mengambil kira pelbagai pihak berkepentingan yang terlibat dalam sesebuah perjalanan dari permulaan sehingga akhir. Walau bagaimanapun, keupayaan penjejakan ini tidak wujud buat masa ini dalam ruang pembekalan semula B2B. Akibatnya, penerima kurang kesedaran mengenai masa ketibaan penghantaran dan sering kali tidak menyedari ketibaannya sama sekali,” kata Clarence Fernandez, Ketua B2B di Ninja Van Malaysia. 

Selain penjejakan bungkusan waktu nyata, Clarence berkongsi persamaan lain yang boleh digunakan dari logistik ekspres e-dagang untuk menambah baik ruang pembekalan semula B2B.

Ciri Utama:

  • Liputan Menyeluruh: Dengan memanfaatkan rangkaian ekspres e-dagang yang luas milik Kumpulan Ninja Van, Ninja Restock memastikan 100% liputan dengan lebih dari 2,000 hab dan stesen di seluruh Asia Tenggara. 
  • Kelajuan: Dengan menerapkan prinsip pengoptimuman kelajuan dari logistik ekspres e-dagang, Ninja Restock memudahkan pergerakan barang yang efisien melalui laluan yang direka dengan baik, penempatan hab strategik, dan kaedah pengangkutan yang disesuaikan.
  • Fleksibiliti: Bermula dari sektor logistik ekspres e-dagang yang dinamik, Ninja Restock boleh meningkatkan keupayaan operasi mengikut musim perniagaan, memberi tindak balas terhadap trend pasaran dan keperluan perniagaan yang sering berubah.
  • Pendigitalan untuk Ketelusan: Dengan pendigitalan aliran kerja yang secara tradisinya dilakukan secara manual, Ninja Restock meningkatkan ketelusan dalam proses pembekalan semula B2B, membolehkan perniagaan mengenal pasti dan menangani isu dengan lebih cepat.

Dengan rangkaian penghantaran yang kukuh sebagai terasnya, Ninja Restock mengubah cara penghantaran B2B dilakukan ke rangkaian kedai runcit, meningkatkan kekerapan pembekalan semula inventori sambil mengurangkan inventori berlebihan. Fleksibiliti baru ini memperkasakan jenama dan peruncit, memudahkan mereka menjadualkan penghantaran, dan membolehkan pengoptimuman penuh ruang paparan bagi produk mereka. 

Dengan penyelarasan semula perkhidmatan logistik ekspres e-dagang, Ninja Restock bersedia untuk menetapkan piawaian baru untuk standard perkhidmatan dalam sektor pembekalan semula B2B.

Menerajui Gelombang Gangguan Baharu bagi Sektor Pembekalan Semula B2B di Asia Tenggara

Faber-Castell, sebuah pengeluar alat tulis dengan kehadiran di lebih daripada 120 negara, sebelum ini terikat dengan jadual penghantaran yang ketat oleh penghantar mereka pada masa itu. Ketiadaan fleksibiliti ini mengakibatkan kedai-kedai runcit perlu menunggu untuk pemulihan stok.

Melalui Ninja Restock, pesanan yang lebih kecil dapat dipenuhi dengan lebih kerap. Pendekatan just-in-time ini mengurangkan penyimpanan inventori di gudang Faber-Castell dan mencegah situasi kehabisan stok di kedai-kedai runcit mereka.

“Semenjak bekerjasama dengan Faber-Castell, kami telah berupaya menawarkan pendekatan just-in-time yang mengurangkan penyimpanan inventori dan mencegah situasi kehabisan stok. Ini bermakna memenuhi pesanan yang lebih kecil dengan lebih kerap dan mengatasi jadual penghantaran yang ketat. Oleh itu, kami yakin bahawa Ninja Restock telah mengubah landskap logistik bagi perniagaan dan kami berharap untuk terus mengaplikasikan kepakaran kami dalam logistik ekspres e-dagang untuk mengisi ruang kekosongan dalam sektor B2B yang sedia ada,” kata Clarence.

Tinggalkan komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.