Sony baru-baru ini telah melancarkan telefon pintar terbarunya, Sony Xperia 5 II. Model telefon pintar baharu ini merupakan kesinambungan dari Xperia 1 II yang dilancarkan pada awal tahun ini.

Dilengkapkan dengan paparan OLED FHD+ 6.1-inci, Sony Xperia 5 II menawarkan skrin bernisbah 21:9 yang berkadar segar semula 120Hz. Telefon pintar keluaran Sony terbaru ini dikuasakan oleh cipset Snapdragon 865 bersama-sama RAM sehingga 8GB dan storan dalaman sehingga 256GB.

Tidak ketinggalan, ianya turut didatangkan bersama-sama bateri berkapasiti 4,000mAh yang menyokong pengecasan pantas sehingga 21W.

Bagi kameranya pula, Sony Xperia 5 II menawarkan tetapan tri-kamera sebagai modul kamera utama dibelakangnya. Ketiga-tiga kamera yang menggunakan tersebut menggunakan lensa ZEISS ini mengandungi penderia utama 1/1.7″ dengan OIS, penderia ultraluas 16MM dengan fokus auto Dual Pixel, dan penderia 70mm dengan keupayaan zum optikal 3x.

Apa yang menarik, telefon pintar baharu Sony ini masih lagi menawarkan bicu audio 3.5mm yang amat penting bagi penggemar audio berkualiti tinggi.

Selaku peranti rasmi COD Mobile, Xperia 5 II turut menyokong mod 120FPS untuk permainan berkenaan. Sekaligus, menjadikannya telefon pintar pertama yang menyokong mod tersebut.

Tinggalkan komentar