Huawei Nova 9 SE telah dibuka pra-tempahan baginya sejak awal awal bulan ini, dan semalam, Huawei secara rasminya telah mengumumkan kehadiran Nova 9 SE. Telefon pintar baharu dari Huawei ini telah dilancarkan secara global dan Malaysia merupakan pasaran pertama yang menerimanya.

Desas-desus sebelum ini yang mengatakan telefon ini menggunakan Qualcomm Snapdragon 665 ini bagaimanapun didapati tidak tepat. Sebaliknya, ia hadir dengan Snapdragon 680.

Telefon ini menawarkan paparan IPS Full HD+ 6.78-inci dengan kadar penyegaran semula 90Hz dan kadar penyegaran semula 270Hz. Untuk kapasiti memori dan storannya, ia hadir dengan RAM 8GB dan storan 128GB.

Huawei Nova 9 SE merupakan telefon pintar pertama dari Huawei yang menawarkan kamera utama 108MP f/1.9. Ia digandingkan dengan kamera ultra-lebar 8MP f/2.2, kamera makro 2MP f/2.4 dan kamera berkedalaman 2MP f/2.4. Huawei juga melengkapkan telefon ini dengan kamera hadapan 16MP.

Untuk baterinya, telefon ini hadir dengan bateri 4,000mAh dan turut menyokong pengcasan Huawei SuperCharge 66W. Menurut Huawei, Nova 9 SE ini mampu mencapai 60% dari kapasitinya dalam tempoh 15 minit.

Harga Huawei Nova 9 SE dijual pada RM1,099 di pasaran dan bersempena pengenalannya, sepasang earbuds Huawei FreeLace turut ditawarkan kepada pengguna yang memesan telefon ini sebelum 18 Mac.

Anda boleh mendapatkan Huawei Nova 9 SE melalui pautan berikut: https://consumer.huawei.com/my/phones/nova9-se/buy/

Tinggalkan komentar