Berladang

Hari minggu ni gua takda plan nak merayap, jadi gua ambik keputusan gotong-royong kat kebun pisang member gua. Kebun yang seluas 5 ekar setengah...

Apakejadahnya Metroseksual

Pada suatu ketika dahulu, gua mempunyai sorang kawan yang amat lembab nak bersiap untuk keluar rumah. Terhegeh-hegeh mengalahkan pengantin. Dia punya masa nak bersiap...

Internet Lembab Sehingga 2 Mei

Gangguan akses internet akan dialami sehingga 2 Mei 2010 disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan kabel telekomunikasi dasar laut. Diharapka korang semua bersabar sehingga kerja-kerja penyelenggaraan selesai....

Gua dan Futsal

Majulah sukan untuk negara!-Hasbullah AwangTiap-tiap hari Jumaat malam, gua akan turun bermain futsal bersama geng-geng juruteknik komputer daerah Kluang. Mereka (depa) yang bermain...

Kenapa Perkahwinan itu Dirumitkan?

Rencana ini ditujukan khas untuk golongan berkapel yang merancang perkahwinan. Bohsia-bohsia dan mat rempit kaki kekah lain cerita. Tahukah anda kenapa kes pembuangan bayi semakin...

Bila Hati Gua Cuba Memahami Wanita

Pernah jugak gua cuba untuk paham dengan orang perempuan ni guna akal. Tak jalan pun. Lagi serabut ada. Betul la perempuan ni ada 9...

Cis, gua kena tipu sama Malware dan Spyware

Rupanya ada malware yang buat kerja khianat sama browser gua time malam-malam ni. Ada malware yang redirectkan Facebook gua ke www.sedoparking.com. Cilake, nama macam...

Facebook ditamatkan?

'Services for this domain have been discontinued'Begitulah ayat yang tertera ketika gua cuba memasuki ke laman sosial kegemaran gua dan orang kampung gua. Gua...

Memasak

Duduk bujang ni selalunya gua akan makan di luar untuk mengisi keperluan perut gua yang senantiasa lapar ini. Amat jarang dapur rumah sewa gua...

Tidur Lewat

Sebagai seorang anak bekas tentera, gua sepatutnya menunjukkan disiplin yang baik dan berkelakuan sopan. Salah satunya adalah tidur awal. Entah mengapa mata gua amat...