Yang Remeh Temeh

Ada mata pandang,Ada telinga dengar,Ada mulut diam,Ada tangan garu,Ada kaki goyang,Ada otak pandai,Ada akal pakai,Ada bijak gadai,Ada mata pejam,Ada mulut kunyah,Yang remeh dan yang...

Ulat Tiket 3

Hiruk-pikuk kesesakan Hentian Bas Sementara di Bukit Jalil petang tadi amat menyesakkan. Sesekali terdengar bunyi hon dari bas meminta kereta-kereta yang diletakkan di bahu...

Hadiah dari Rumah 4 Tingkat

Itu hari Kie-yu si tuan tanah Rumah 4 Tingkat sudah kasi pos dekat aku satu kotak hadiah. Bukak punya bukak kotak, kat dalam ada...

Dompet Pertama Saya

Aku start pakai dompet masa lepas dapat IC. Masa tu orang tak kenal lagi MyKad ni. IC tu cikai je, takda main cip-cip lagi....

Rambut Belah Tengah

Masa aku darjah enam dulu, boys band macam Back Street Boys dan Westlife tengah ngetop habis. Budak-budak sekolah aku, SRK Ho Seng Ong (M),...

Mesin Penapis Ayor

Di rumah, aku sangat jarang menjerang air akibat kualiti air pili di rumah aku yang selalu berkeladak. Bukannya disebabkan tiada cerek atau pemalas mahupun...

Senarai Harian

Esok tak tau lagi.

Empati

While nothing is easier than to denounce the evildoer, nothing is more difficult than to understand him.-Fyodor Dostoevsky

Dendam

Menyimpan dendam terhadap seseorang seumpama membiarkan seseorang tinggal menyewa di dalam kepala hotak kamu tanpa bayaran sesen pun.

Penerbit Filem

Ni cerita bila aku dah kaya nanti la kan. Itu pun kalaulah betul aku ni kaya. Aku ingat aku nak terbitkan satu filem cerita...