Teknologi

Utama Teknologi Laman 138

Liku-liku Pengalaman Kerja Dalam Bidang ICT

Kebanyakan pejabat-pejabat hari ini tentunya memiliki set-set komputer desktop untuk melancarkan urusan kerja seharian. Jarang sangat orang buat surat hari ni pakai typewriter. Surat...

Facebook Down dan mengimbau era awal Millenium Aku

Kecoh sekejap semalam bila Facebook tak boleh diakses selama 45 minit. Khabarnya, Facebook down ni berpunca dari serangan penggodam yang pro ISIS. Dalam tempoh...

Menulis Blog Ibarat Menjadi Pengamen

Korang ada tak rasa yang kita tulis blog suka-suka ni dah macam geng-geng pengamen (buskers). Main muzik di tempat awam untuk menghiburkan orang ramai...

Jurnal Kehidupan

Berblog bukan sekadar meraih earning dari Nuffnang sahaja, ianya lebih dari sekadar mencari pendapat sampingan dari hasil penulisan. Kalau tulisan kamu tu barai, takda...
10,045PeminatSuka
556PengikutMengikuti
196PengikutMengikuti

Menarik

Cara atasi masalah PC Windows 10 tidak boleh dihidupkan disebabkan isu...

Windows 10 mengemaskini dirinya sendiri secara automatik. Pada kebanyakan masa, kemaskini berkenaan tidak menyebabkan sebarang masalah. Bagaimanapun, ada masa-masa tertentu terdapat masalah dari kemaskini...