Jarang-jarang untuk kita di kalangan kenalan kita yang akan ke Tesco semata-mata untuk mencari telefon pintar. Selalunya, orang ramai ke Tesco tujuannya adalah untuk mencari barangan keperluan harian yang ada masanya lebih murah berbanding pasaraya-pasaraya hiper lain.

Namun, untuk kali ini amat janggal saya rasakan apabila pihak Tesco menawarkan harga yang paling rendah untuk Samsung Galaxy S8 dan Samsung Galaxy Note 8 melalui portal membeli belah, Lazada. Dalam banyak-banyak penjual telefon pintar flagship Samsung ini di Lazada, tawaran harga dari Tesco adalah paling rendah setakat ini.

Jadi, bagi anda yang tercari-cari Samsung Galaxy S8, harga terendah yang ditawarkan kini adalah RM2,379 yang diberikan dua pilihan warna iaitu Hitam Larut Malam (Midnight Black) dan Kelabu Anggerik (Orchid Grey).

Manakala untuk Samsung Galaxy Note 8 pula, Tesco menawarkan harga telefon pintar Samsung terbaru ini pada RM3,349. Pilihan warna yang ditawarkan adalah Hitam, Kelabu dan Emas.

21 KOMEN-KOMEN

  1. Aku paling takut beli barang dekat lazada, bila hantar rosak semua x blh pulang balik…
    jika beli smartphone lagi teruk… baik pergi ambil plan dari telco… siapa ada plan yg bagus blh share?
    aku nak beli satu smartphone yg canggih drpd samsung

    • Blh cuba Hua Wei Mate 10 Pro, aku baru ambil plan dari celcom easyphone tu…
      bebas pilih smartphone dalam 21 jenis dan bebas pilih plan juga…

        • Dalam ada 21 jenis phone untuk pilih, macam mate 10, iphoe 8 pun ada dalam easyphone ni, harga pun seratus lebih sahaja untuk bayaran sebulan, tapi belum campur commitment plan lah.

          • Samsung, Hua wei semua ada ke? nampak macam boleh pergi tengok lah. Kalau ada phone mate 10 pro, mungkin saya ambil plan ni

          • Ada, easy phone ni dalam pengetahuan saya, dia adalah package yang mengeluarkan installment yang paling rendah. Kalau ada package lain yang lagi rendah, share untuk saya, nak tengok juga…

      • @amazn saya setuju, saya pun rasa easyphone ni dapat bagi banyak kemudahan. Kamu dulu pun pakai telco ke? saya dengar kalau pakai telco selama 1 tahun, dapat abaikan bayaran pendahuluan dalam easyphone.

          • phone kawan saya 500 lebih cash dah dapat satu smartphone yang quality ok dah. Boleh main game, tangkap gambar yang quality tinggi, main social media. Rasanya boleh juga, kalau ikut dia beli phone macam tu.

          • Rasanya x akan lebih mahal tapi kurang membebankan lah, kerana biasanya down payment agak byk juga jumlahnya, bukan semua org mampu utk bayar tu…

        • @aisah azizah Memang phone sekarang pun kualiti bagus walaupun murah, tapi kalau fungsi mesti beza dengan phone mahal, graphic pun lain. Kalau bagi saya, nak cuba dapat sekali phone mahal dalam hidup saya, dan saya rasa kali ini peluang besar untuk saya dapat kan phone saya dengan easyphone ni.

          • Yeah mmg lah, handphone kini sudah jadi lbh mahal sudah, yg masa dulu mcm mana mahal pun hanya RM2K+ saja, skrg sudah sampai RM5K+ pulak, x ade plan mmg x dpt beli lah…

          • teknologi semankin canggih, mmg harga pun semakin naik…
            itulah package dgn plan mesti nak best baru menarik…
            baru2 lagi ni celcom ada easyphone blh dicubakan sebab dpt buat secara ansuran dan x perlu down payment… sebulan bayar sedikit lama2 dimiliki sdr… =D

    • tu bukan salah lazada, tapi tanggungjawab orang hantar tu. Dan saya rasa beli phone dengan online pun bahaya, sebab kalau kamu beli dekat kedai hampir kamu, boleh rujuk kepada mereka masa ada masalah. Kalau online, senang mereka lari dari kamu.

      • Yg beli dari internet tu kadangkala perlu tgk nasib tu, org lain mungkin x ade masalah tapi kalau malang anda sendiri tu yg kena… Jadi kalau blh beli lah terus dari kedai..

        • Sebelum beli tu perlulah tgk rating penjual tu, ku hanya akan beli dr penjual yg sekurang2 ade 4 bintang atau ke atas, lbh selamat lah tu.

        • haha kedai dgn online kadang2 pun akan kena tipu… selain you pergi betul2 dari celcom shj…
          dulu agent2 pun macam2 jadi aku jika nak beli pergi celcom HQ paling best… tapi promosi easyphone ini biasa2 shj…

          • Mmg plan mcm ni agak biasa skrg, byk syarikat telco pun ade promosi yg sama mcm ni, tapi ku rasa yg line celcom tu lebih stabil lah, sekurang2 x akan putus tiba2 saja dan buatkan Mobile Legend aku kalah…

          • Aku x brp percaya lah beli online tu, kadang2 mrk jual yg handphone seludup tu, kalau ade sebarang masalah x dpt juga claim insurans…

          • kalau kata line stable tu mmg pasal tempat bukan pelan tu nya… promosi easyphone ni mmg berbaloi terutama bagi org yg kemampuan kurang pun dpt beli smartphone yg canggih… tapi aku skrg guna celcom line semua ok jer… hanya data x cukup…hahaha

TINGGALKAN BALASAN

Mohon masukkan komen anda!
Masukkan nama anda di sini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.